Produkter

Vi arbetar med teknik från många olika leverantörer över hela världen. Vårt stora kontaktnät gör att vi nästan alltid kan hitta den bästa tekniska lösningen. Vi har inriktat oss på att leverera kompletta system, men kan även tillhandahålla RFID-produkter.

Vår samarbetspartner ELGAB AB i Smedjebacken är vår huvudsakliga leverantör av hårdvaran till våra system. Alla ELGABs produkter är också tillgängliga för RFID Systems kunder. 
Läs mer om dessa på www.elgab.se

Övriga produkter vi kan erbjuda är bland annat:

GP 30, GP 20 - Kompaktläsare
GP30 är en kraftfull läsare med ett stabilt läsavstånd på upp till 30cm. Enheten drivs med 5 till 13,5VDC och är en så kallad kompaktläsare, vilket betyder att elektronik och antenn är kapslade I samma enhet. Detta gör att läsaren är mycket lämplig för bekväm läsning inom olika typer av accesskontroll för t ex portar, parkeringsgarage e t c.

Läsaren kommunicerar mot överordnat system med interface för alternativt RS232, Wiegand eller magnetremsa. Om man redan har en lästeknik kan man därför enkelt göra en uppgradering inom det existerande systemet.

GP20 har ett läsavstånd på 20cm men i övrigt samma specifikation.GP 60 - Kompaktläsare
GP60 är en större och kraftigare modell i GP-serien. Den fungerar på samma sätt som de övriga och har ett läsavstånd på upp till 60cm. Detta gör att läsaren är mycket lämplig för bekväm läsning från fordon för t ex parkeringsgarage och lastområden.

Kommunikationen sker på samma sätt som i de övriga läsarna, och de fungerar utmärkt tillsammans.AC 903 - RFID-läsare med knappsats
AC903 är en perfekt lösning för det lilla eller medelstora kontoret eller där man vill ha en enkel och säker lösning för tillträdeskontroll av upp till 240 personer. Den kan t ex användas till portuppgångar, lager, korridorer e t c.

AC903 behöver ingen överordnad dator utan "programmeras" via ett s k master kort av en behörig person. AC903 kan ställas in individuellt för tre olika accessmetoder. Kort, PIN-kod eller både kort och kod.TR 4000 - RFID Stämpelklocka
TR4000 är en ny och säker teknik för närvaroregistrering. Dom anställda registrerar sig genom att visa sin "badge" som innehåller en RFID transponder.

Alla data lagras i ett internt minne som sedan töms på en standard 3,5" diskett 1,44MB. Filen är lagrad i ett format som gör att den lätt kan läsas in till ex Microsoft Excel, Microsoft Access eller egen applikationsprogramvara.

Enheten kan köras självständigt och användas på kontor, verkstäder eller utlokaliserade arbetsplatser. Den kan också anslutas direkt till PC med RS232 kommunikation. Läsarna kan också kopplas ihop.GS 1000 - Bärbar RFID-läsare

GS 1000 är en tålig, handhållen RFID-läsare för mobil avläsning av transpondrar. Cirka 14 000 avlästa koder kan lagras i minnet tillsammans med datum och tid och överföras till en PC med hjälp av en dockningskabel. En lyckad läsning indikeras av en tydlig ljudsignal. Vid bra förhållanden är läsavståndet ca 6cm.

Läsaren drivs av ett standard mobiltelefonbatteri som räcker till ca 30 000 läsningar. Lysdioder indikerar då batteriet börjar ta slut och när minnet är fullt. GS 1000 ligger helt skyddad i en läderväska under arbetet. Väskan har ett bältesclip av "mobiltelefontyp".